Proiectul Aplicații ARGOS pentru monitorizarea în timp real a animalelor sălbatice din România își propune să dezvolte aplicații demonstrative ale terminalelor Argos (Plaform Transmitting terminal, Argos PTT) în România, cu scopul de a îmbunătății calitatea datelor, de a promova soluțiile contemporane de cercetare în domeniul ecologiei deplasării animalelor și de stimulare a gradului de implicare  a actorilor economici autohtoni în activitățile de monitorizare în timp real a speciilor de faună sălbatică.

Obiectivele proiectului sunt:

O.1. Evaluarea costurilor potențiale și a caracteristicilor tehnice ale platformelor de transmitere prin satelit existente (WP1);

O.2. Testarea în teren a platformelor Argos pentru a evalua eficacitatea acestora în condițiile de mediu din România (WP2);

O.3. Dezvoltarea unor filtre de corecție pentru locațiile emise potrivite pentru teritoriul României (WP3);

O.4. Dezvoltarea serviciilor de ecologie a mișcării pentru monitorizarea în timp real a vieții sălbatice din România și estul Europei (WP4).

Proiectul BIOMOVEFIX este finanțat prin Planul National de Cercetare-Dezvoltare și Inovare III (PNCDI III) pentru anul 2017, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Invățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).

Parteneri BioMoveFix

  • Coordonator  – Universitatea din București prin Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuare a Studiilor de Impact (CCMESI)
  • Partener – MULTIDIMENSION SRL

Perioada de implementare: 2017-2018

MULTIDIMENSION S.R.L.
CIF: RO18481608
Str. Ciprian Porumbescu
CP: 927205 Saveni (Romania)
Tel: 0723261739

office@multidimension.ro

Proiect finantat prin PNCDI III 2017