Pornind de la informațiile obținute în cadrul WP2, WP3 s-a dezvoltat un set de filtre open source de corecție a poziției geografice (corrections filters locations), corespunzătoare utilizării terminalelor Argos pe teritoriul României.

Aceste filtre au fost configurate prin eliminarea oricăror erori de localizare utilizând filtre open source (de ex. Douglas Argos) și a unuia customizat. Scriptul customizat a fost devoltat utilizând limbajul R, fiind disponibil pentru public online, pe GitHubUn cercetător care accesează toate filtrele disponibile poate evalua efectul filtrării pe baza calității/cantității datelor și poate alege metoda care va răspunde cel mai bine necesităților sale.

Mentenanța scriptului va fi asigurată de Multidimension (corectarea erorilor de programare, actualizări periodice etc.). Manualul Tehnici de monitorizare a deplasărilor animalelor sălbatice, conținând detalii privind tehnicile de monitorizare în timp real și filtrarea datelor a fost dezvoltat în cadrul proiectului, fiind disponibil pentru download pe platforma zenodo.org.

Livrabile: Script limbaj R disponibil gratuit pe GitHub; manualul utilizatorului; exemple practice.

 

MULTIDIMENSION S.R.L.
CIF: RO18481608
Str. Ciprian Porumbescu
CP: 927205 Saveni (Romania)
Tel: 0723261739

office@multidimension.ro

Proiect finantat prin PNCDI III 2017