Metoda de monitorizare prin GPS este bazata pe tehnologia specifica Sistemului de Poziționare Globala (GPS) implementat de către Statele Unite prin constelația proprie in ani 1980 urmata de constelații dezvoltate la nivel european respectiv GNSS si GLONAS.

Acesta metoda presupune utilizarea unor echipamente de emisie si recepție cu identificare unica ce permit contactarea simultana a mai multor sateliți (pentru o măsurare validă se folosesc minim 3 sateliți). Utilizarea mai multor sateliți permite corectarea poziției pana la erori de câțiva metri.

Acesta metoda are o scara de aplicabilitate larga atât in ceea ce privește scara regionala si locala, cat si spectru de specii care pot fi monitorizate.

Acesta metoda are dezavantajul ca unitățile GPS au un consum semnificativ de energie si se pot utiliza unu număr redus de măsurători pentru ca acumulatorul asociat sa poată fi utilizat timp îndelungat. Presupune capturarea animalului la un orizont de timp prestabilit pentru schimbarea acumulatorului.

MULTIDIMENSION S.R.L.
CIF: RO18481608
Str. Ciprian Porumbescu
CP: 927205 Saveni (Romania)
Tel: 0723261739

office@multidimension.ro

Proiect finantat prin PNCDI III 2017