Proiectul Aplicații ARGOS pentru monitorizarea în timp real a animalelor sălbatice din România își propune să dezvolte aplicații demonstrative ale transmițătoarelor prin satelit Argos (Platform Transmitting terminals, Argos PTT) în România, cu scopul de a îmbunătăți calitatea datelor, de a promova soluții de cercetare de ultimă oră în domeniul ecologiei deplasării animalelor și de stimulare a implicării industriei autohtone în monitorizarea în timp real a speciilor sălbatice.

Obiectivele proiectului sunt:

O.1. Evaluarea potențialelor utilizări, a costurilor și a acurateței transmițătoarelor prin satelit (WP1)

O.2. Realizarea unor experimente de teren cu transmițătoarele Argos pentru evaluarea utilizării și eficienței lor în condițiile din România (WP2);

O.3. Dezvoltarea unor filtre corectoare a poziției (corrections filters locations) corespunzătoare utilizării transmițătoarelor prin satelit pe teritoriul României (WP3);

O.4. Dezvoltarea unor servicii de ecologie a deplasării animalelor pentru monitorizarea în timp real a speciilor sălbatice din România și estul Europei (WP4).

Proiectul BIOMOVEFIX este finanțat prin Planul National de Cercetare-Dezvoltare și Inovare III (PNCDI III) pentru anul 2017, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Invățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).

Parteneri BioMoveFix

  • Coordonator  – Universitatea din București prin Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuare a Studiilor de Impact (CCMESI)
  • Partener – MULTIDIMENSION SRL

Perioada de implementare: 2017-2018

MULTIDIMENSION S.R.L.
CIF: RO18481608
Str. Ciprian Porumbescu
CP: 927205 Saveni (Romania)
Tel: 0723261739

office@multidimension.ro

Proiect finantat prin PNCDI III 2017