Pentru a evalua acuratețea datelor și a procesului de filtrare, în cadrul WP2 s-au compara pozițiile Argos cu puncte GPS și s-au determinat abaterile. Pentru a măsura similitudini cu alte studii, s-au aplicat distanțele Euclidiene între pozițiile Argos și GPS și s-au derivate erorile metrice.
În faza următoare, am filtrat pozițiile Argos prin eliminarea datelor catalogate ca fiind ≤LC0, păstrând datele de calitate, catalogate ca ≤LC1 și ≤LC2. Astfel, s-a create o bază de date filtrată. Categoriile de erori s-au obținut aplicând filtrele Kalman, Least Square (LS) și Douglas Argos (3 filtre × 3 categorii de erori).
Utilizând bazele de date rezultate, au fost modelate efectele condițiilor de comunicație, cum ar fi numărul de transmisii, viteza PTT, poziția geografică etc. Ulterior, s-au evaluat efectele filtrelor asupra calității datelor, formulându-se specificații pentru o nouă abordare. Informațiile au fost utilizate în elaborarea unui filtru open-source pentru datele recepționate din România (dezvoltat în WP3).
Livrabile: Baze de date cu date filtrate și raport detaliat privind efectele condițiilor de comunicație asupra calității datelor; specificații pentru un filtru open-source pentru datele recepționate din România.