Metoda de monitorizare a mișcării speciilor prin unde radio si utilizarea sateliților si a stațiilor fixe prin utilizarea efectului DOPLER reprezintă metoda cel mai des întâlnita pentru studii la scara continentala sau planetara pentru stabilirea cu precădere a rutelor de migrație.

Acesta metoda utilizează constelații de sateliți meteorologici care au traiectorii optimizate astfel încât sa poată acoperii întreaga suprafața terestra la intervale scurte de timp.

Aplicarea cestei metode este specifica sistemului ARGOS implementat încă din 1978 de către  Centrul National de Studii Spațiale din Franța  – CNES si care a beneficiat de o dezvoltare continua cu ajutorul altor agenții din Europa si Statele Unite precum NASA si NOAA.

Echipamentele sistemului ARGOS sunt formate dintr-un radioemițător cu o amprenta unica (ID unic), ce este alimentat continuu prin utilizarea energiei solare (fotovoltaica).

Utilizarea acestor echipamente a fost perfecționata continuu pentru a ajunge la dimensiuni reduse (~10 cmp) si cu o greutate cat mai mica (~5-12 g) pentru a mari spectrul de utilizare.

MULTIDIMENSION S.R.L.
CIF: RO18481608
Str. Ciprian Porumbescu
CP: 927205 Saveni (Romania)
Tel: 0723261739

office@multidimension.ro

Proiect finantat prin PNCDI III 2017